Kassenbouw                                                                                                                                   

Voor de glastuinbouw wereldwijd produceren wij funderingen voor de kasconstructies en geïsoleerde randfunderingen.

Geschiedenis:

Zeus Beton kwam in de jaren ‘70 met een geheel nieuwe kasfundatie: “het kassenvoet-systeem”. In overleg met TNO en verschillende kassenbouwers heeft Zeus Beton deze geprefabriceerde kasfundatie doorontwikkeld. Inmiddels heeft het kassenvoet-systeem een dijk van reputatie opgebouwd. Dit systeem is van uitstekend kwaliteit, flexibel te gebruiken, snel en efficiënt te plaatsen en ook nog leverbaar in een aantal verschillende varianten. Het gebruik van Zeus prefab kasfundaties maakt een hele korte bouwtijd mogelijk. Zeker in vergelijking met de vroeger gebruikte methode van bekistingen timmeren, bewapenen en beton storten, levert deze werkwijze een forse tijdwinst op.

Uitvoeringen:

De Zeus prefab betonfundaties zijn er in verschillende uitvoeringen. Als eerste is er natuurlijk de standaard – niet geïsoleerde – betonfundatie. Deze wordt vooral veel toegepast bij teeltwijzen die weinig energie kosten met zich meebrengen. Daarnaast is ook een volledig geïsoleerde prefab kasfundatie leverbaar. Het gebruik van prefab geïsoleerde kasfundaties levert, naast de eerder genoemde voordelen, jaarlijks een forse besparing op in de energiekosten. Een sterk verkorte bouwtijd, een fundatie van eerste klas beton en de mogelijkheid van een forse besparing op de energiekosten.

Innovatief:

Door de steeds hogere kolommen van de kassen, met de daaraan gekoppelde grotere afmetingen, is de vraag naar andere afmetingen van de betonpalen toegenomen. Voor de nieuwe afmetingen van de kolommen heeft Zeus Beton een betonpaal ontwikkeld met de afmetingen 120x160mm waardoor de voet van de kolom niet meer buiten de betonpaal steekt.

Heden:
Zeus Beton is al jaren marktleider wereldwijd. Door de jaren heen heeft Zeus Beton voorraad opgebouwd en kan hierdoor snel anticiperen op een aanvraag. Ook willen wij graag aan de wensen van de klant voldoen en hierdoor ook mee te denken aan nieuwe oplossingen bijvoorbeeld een nieuwe kop, andere afmeting of ander gatenpatroon. U kunt altijd een aanvraag doen voor afwijkende betonelementen voor de kassenbouw. Voor ons is de klant “Koning” en uw vraag is onze uitdaging.

De meeste van onze prefab elementen worden onder KOMO productcertificaten geleverd en ons kwaliteitssysteem staat onder permanente controle van de KIWA.